Schilderworkshops

Hieronder vind je een aantal workshops die ik geef. Lijkt het je leuk om mee te doen, maar kan je niet op de genoemde datum, dan is het mogelijk om een andere datum af te spreken. Stuur dan even een berichtje via het contactformulier. 

2-Daagse Workshop portretschilderen, vrijdag 16 en zaterdag 17 februari 2024
Op 16 en 17 februari geef ik een 2-daagse workshop portretschilderen. Wil je graag een realistisch portret van bijvoorbeeld je kind/kleinkind maken? Of liever een fantasieportret? Met deze workshop leer je in een bepaalde techniek een portret te schilderen. De workshop duurt 2 dagen, van 10.00 uur – 16.00 uur en is inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Enige schilderervaring is vereist. Prijs € 235,-. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en 2 keer lunch.

Purified © Mariëtte Bloem 
Frozen Moment © Mariëtte Bloem 
Summerbreeze, © Mariëtte Bloem

Schilderworkshop naar keuze, zaterdag 9 maart 2024
Op 9 maart kun je een 1-daagse workshop naar keuze volgen. Of je nu wilt werken met verschillende materialen, structuur, een stilleven, of een abstract schilderij wilt maken. Ik help je met de techniek en geef advies. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Schilderworkshop ‘het is niet zwart, het is niet wit’, zaterdag 30 maart 2024
Op 30 maart geef ik de workshop ‘het is niet zwart wit’. Hierin ga je een schilderij maken wat de sfeer geeft van een zwart-wit foto, maar het niet is. Je gaat aan de slag met verschillende kleuren, om dit effect te krijgen. De workshop is van 10.00 tot 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Workshop Het is niet zwart, het is niet wit’, Leading Hand  © Mariëtte Bloem

2-Daagse Workshop portretschilderen, vrijdag 05 april en zaterdag 06 april 2024
Op 05 en 06 april geef ik een 2-daagse workshop portretschilderen. Wil je graag een realistisch portret van bijvoorbeeld je kind/kleinkind maken? Of liever een fantasieportret? Met deze workshop leer je in een bepaalde techniek een portret te schilderen. De workshop duurt 2 dagen, van 10.00 uur – 16.00 uur en is inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Enige schilderervaring is vereist. Prijs € 235,-. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en 2 keer lunch.

Creatief met structuur en reliëf, zaterdag 20 april 2024
Op 20 april geef ik de workshop creatief met structuur en reliëf. Tijdens deze workshop leer je hoe je met verf, zand, gesso, zijde en kant een 3D schilderij kunt maken. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Workshop ‘creatief met structuur en reliëf’ © Mariëtte Bloem
Workshop ‘creatief met structuur en reliëf’ © Mariëtte Bloem

Workshop schilderen met verf, zand en paletmes’, zaterdag 25 mei 2024
Op zaterdag 25 mei geef ik een workshop schilderen met verf, zand en paletmes. Leer te werken met een paletmes en zie wat een prachtige structuren er ontstaan door het gebruik van verf en zand. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Workshop ‘schilderen met verf, zand en paletmes’ 
© Mariëtte Bloem
Workshop schilderen met verf, zand en paletmes © Mariëtte Bloem
Workshop schilderen met verf, zand en paletmes © Mariëtte Bloem

Schilderworkshop naar keuze, zaterdag 15 juni 2024
Op 15 juni kun je een 1-daagse workshop naar keuze volgen. Of je nu wilt werken met verschillende materialen, structuur, een stilleven, of een abstract schilderij wilt maken. Ik help je met de techniek en geef advies. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Schilderworkshop ‘het is niet zwart, het is niet wit’, zaterdag 29 juni 2024
Op 29 juni geef ik de workshop ‘het is niet zwart wit’. Hierin ga je een schilderij maken wat de sfeer geeft van een zwart-wit foto, maar het niet is. Je gaat aan de slag met verschillende kleuren, om dit effect te krijgen. De workshop is van 10.00 tot 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Tekenen en schilderen in/van natuurgebied Sandelingen, op aanvraag
Op aanvraag geef ik een workshop tekenen en schilderen in en van natuur/recreatiegebied Sandelingen. Met een schetsblok, potloden en houtskool trekken we ’s morgens het Sandelingenpark in. ’s Middags werken we in het atelier de mooiste schetsen uit tot een schilderij. Deze workshop is van 09.30 uur tot 16.30 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Teken- en schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 125,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Tekenen en schilderen van vogels op natuureiland Sophiapolder, op aanvraag Op aanvraag geef ik een workshop tekenen en schilderen van vogels op natuureiland Sophiapolder. Met een schetsblok, potloden en houtskool trekken we ’s morgens met het voetveer naar het eiland Sophiapolder om schetsen te maken van de vogels in dit prachtige natuurgebied. ’s Middags werken we in het atelier de mooiste schetsen uit tot een schilderij. Deze workshop is van 09.30 uur tot 16.30 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Teken- en schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 135,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Voor bovengenoemde workshops geldt onderstaand dagprogramma:
• 09.30 uur – 10.00 uur Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
• 10.00 uur – 11.15 uur Aanvang workshop
• 11.15 uur – 11.30 uur Pauze met koffie/thee
• 11.30 uur – 12.30 uur Vervolg workshop
• 12.30 uur – 13.30 uur Lunch (een gezonde culinaire verrassing!)
• 13.30 uur – 15.30 uur Vervolg workshop
• 14.30 uur – 14.45 uur Pauze met koffie/thee
• 15.30 uur – 16.00 uur Opruimen en bespreken schilderijen

Een workshop zal doorgaan bij een minimum aantal deelnemers van 3 personen.

Party-schilderworkshop

Gezellig met een paar vrienden, familie of collega’s een middag of avond schilderen, met een drankje en wat snacks erbij. Voor iedere deelnemer is er een volledig pakket (inclusief materiaal, drankje + snacks) om aan de slag te gaan en er een leuk feestje van te maken. Je schildert onder mijn begeleiding in overleg op locatie, of in mijn atelier. Duur workshop 2 uur. Prijs: €30,- per persoon. Buiten een straal van 10 km rond Hendrik-Ido-Ambacht, komen daar reiskosten bij à 0,19 per km. Minimale deelname aan de workshop is 3 personen.

Workshop op maat
Heb je een speciaal onderwerp dat je wilt schilderen of een specifieke techniek die je wilt leren, neem dan contact op via het contactformulier, dan bespreken we wat er mogelijk is.