Schilderworkshops

Hieronder vind je een aantal workshops die ik geef. Lijkt het je leuk om mee te doen, maar kan je niet op de genoemde datum, dan is het mogelijk om een andere datum af te spreken. Stuur dan even een berichtje via het contactformulier. 

2-Daagse Workshop portretschilderen, vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober 2023
Op 27 en 28 oktober geef ik een 2-daagse workshop portretschilderen. Wil je graag een realistisch portret van bijvoorbeeld je kind/kleinkind maken? Of liever een fantasieportret? Met deze workshop leer je in een bepaalde techniek een portret te schilderen. De workshop duurt 2 dagen, van 10.00 uur – 16.00 uur en is inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Enige schilderervaring is vereist. Prijs € 235,-. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en 2 keer lunch.

Purified © Mariëtte Bloem 
Pearl © Mariëtte Bloem 
Frozen © Mariëtte Bloem   

Out of the box, zaterdag 4 november 2023
Op 4 november geef ik de workshop ‘Out of the box’. Houd jij van structuur en controle, maar beperkt je dat soms? Tijdens deze schilderworkshop leer je buiten de lijntjes te schilderen en dingen los te laten. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Workshop ‘out of the box’ © Mariëtte Bloem    
Workshop ‘out of the box’ © Mariëtte Bloem   

2-Daagse Workshop portretschilderen, vrijdag 17 november en zaterdag 18 november 2023
Op 17 en 18 november geef ik een 2-daagse workshop portretschilderen. Wil je graag een realistisch portret van bijvoorbeeld je kind/kleinkind maken? Of liever een fantasieportret? Met deze workshop leer je in een bepaalde techniek een portret te schilderen. De workshop duurt 2 dagen, van 10.00 uur – 16.00 uur en is inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Enige schilderervaring is vereist. Prijs € 235,-. Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en 2 keer lunch.

Creatief met structuur en reliëf, zaterdag 25 november 2023
Op 25 november geef ik de workshop creatief met structuur en reliëf. Tijdens deze workshop leer je hoe je met verf, zand, gesso, zijde en kant een 3D schilderij kunt maken. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Workshop ‘creatief met structuur en reliëf’ © Mariëtte Bloem
Workshop ‘creatief met structuur en reliëf’ © Mariëtte Bloem

Workshop ‘bloemen schilderen met verf, zand en paletmes’, zaterdag 9 maart 2024
Op zaterdag 9 maart geef ik een workshop bloemen schilderen met verf, zand en paletmes. Leer te werken met een paletmes en zie wat een prachtige structuren er ontstaan door het gebruik van verf en zand. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Workshop ‘bloemen schilderen met verf, zand en paletmes’ © Mariëtte Bloem

Schilderen met verf, zand en paletmes, zaterdag 23 maart 2024
Op zaterdag 23 maart geef ik een workshop schilderen met verf, zand en paletmes. Leer te werken met een paletmes en zie wat een prachtige structuren er ontstaan door het gebruik van verf en zand. De workshop is van 10.00 uur – 16.00 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 105,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Workshop schilderen met verf, zand en paletmes © Mariëtte Bloem
Workshop schilderen met verf, zand en paletmes © Mariëtte Bloem

Tekenen en schilderen in/van natuurgebied Sandelingen, zaterdag 25 mei 2024 Op zaterdag 25 mei geef ik een workshop tekenen en schilderen in en van natuur/recreatiegebied Sandelingen. Met een schetsblok, potloden en houtskool trekken we ’s morgens het Sandelingenpark in. ’s Middags werken we in het atelier de mooiste schetsen uit tot een schilderij. Deze workshop is van 09.30 uur tot 16.30 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Teken- en schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 125,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Tekenen en schilderen van vogels op natuureiland Sophiapolder, zaterdag 1 juni 2024 Onder voorbehoud geef ik op zaterdag 1 juni een workshop tekenen en schilderen van vogels op natuureiland Sophiapolder. Met een schetsblok, potloden en houtskool trekken we ’s morgens met het voetveer naar het eiland Sophiapolder om schetsen te maken van de vogels in dit prachtige natuurgebied. ’s Middags werken we in het atelier de mooiste schetsen uit tot een schilderij. Deze workshop is van 09.30 uur tot 16.30 uur en inclusief koffie/thee en een heerlijke culinaire lunch, op basis van biologische en gezonde producten. Teken- en schilderervaring is niet vereist. Prijs: € 135,- (incl. materiaal, koffie/thee en lunch).

Voor bovengenoemde workshops geldt onderstaand dagprogramma:
• 09.30 uur – 10.00 uur Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
• 10.00 uur – 11.15 uur Aanvang workshop
• 11.15 uur – 11.30 uur Pauze met koffie/thee
• 11.30 uur – 12.30 uur Vervolg workshop
• 12.30 uur – 13.30 uur Lunch (een gezonde culinaire verrassing!)
• 13.30 uur – 15.30 uur Vervolg workshop
• 14.30 uur – 14.45 uur Pauze met koffie/thee
• 15.30 uur – 16.00 uur Opruimen en bespreken schilderijen

Een workshop zal doorgaan bij een minimum aantal deelnemers van 3 personen.

Party-schilderworkshop

Gezellig met een paar vrienden, familie of collega’s een middag of avond schilderen, met een drankje en wat snacks erbij. Voor iedere deelnemer is er een volledig pakket (inclusief materiaal, drankje + snacks) om aan de slag te gaan en er een leuk feestje van te maken. Je schildert onder mijn begeleiding in overleg op locatie, of in mijn atelier. Duur workshop 2 uur. Prijs: €30,- per persoon. Buiten een straal van 10 km rond Hendrik-Ido-Ambacht, komen daar reiskosten bij à 0,19 per km. Minimale deelname aan de workshop is 3 personen.

Workshop op maat
Heb je een speciaal onderwerp dat je wilt schilderen of een specifieke techniek die je wilt leren, neem dan contact op via het contactformulier, dan bespreken we wat er mogelijk is.

Workshops voor bedrijven
Ga als bedrijf in het kader van teambuilding met het personeel een schilderij maken. Leer elkaar op een andere manier kennen en op een andere manier samenwerken. Het schilderij kan één groot doek zijn, maar ook bestaan uit meerdere kleine doeken. Het resultaat kan bijvoorbeeld te maken hebben met de missie/visie van het bedrijf, maar ook met het product dat u verkoopt, of een ander gekozen onderwerp. Uiteraard is vrij schilderen ook mogelijk!